Zupa krem z pomidorów
6 pomidorów
1 cebula
1 ząbek czosnku
1 łyzka oliwy
200 ml bulionu warzywnego
40 g mozzarelli w kulkach
sól, pieprz, bazylia do smaku
Zupa krem z pomidorów - sposób wykonania
1
Pomidory obierz ze skórki, pokrój w kostkę. Na oliwie podsmaż pokrojoną drobno cebulę i czosnek. Następnie dodaj pomidory i bulion. Dopraw do smaku. Duś około 15 minut. Powstałą zupę zblenduj na gładki krem. Podawaj z kuleczkami mozzarelli i listkami świeżej bazylii.
Składniki
6 pomidorów
1 cebula
1 ząbek czosnku
1 łyzka oliwy
200 ml bulionu warzywnego
40 g mozzarelli w kulkach
sól, pieprz, bazylia do smaku
Kierunki
Zupa krem z pomidorów - sposób wykonania
1
Pomidory obierz ze skórki, pokrój w kostkę. Na oliwie podsmaż pokrojoną drobno cebulę i czosnek. Następnie dodaj pomidory i bulion. Dopraw do smaku. Duś około 15 minut. Powstałą zupę zblenduj na gładki krem. Podawaj z kuleczkami mozzarelli i listkami świeżej bazylii.