Zupa krem z pomidorów

zupa krem z pomidorów
porcja1 porcja
 6 pomidorów
 1 cebula
 1 ząbek czosnku
 1 łyzka oliwy
 200 ml bulionu warzywnego
 40 g mozzarelli w kulkach
 sól, pieprz, bazylia do smaku
Zupa krem z pomidorów - sposób wykonania
1

Pomidory obierz ze skórki, pokrój w kostkę. Na oliwie podsmaż pokrojoną drobno cebulę i czosnek. Następnie dodaj pomidory i bulion. Dopraw do smaku. Duś około 15 minut. Powstałą zupę zblenduj na gładki krem. Podawaj z kuleczkami mozzarelli i listkami świeżej bazylii.

Składniki

 6 pomidorów
 1 cebula
 1 ząbek czosnku
 1 łyzka oliwy
 200 ml bulionu warzywnego
 40 g mozzarelli w kulkach
 sól, pieprz, bazylia do smaku

Kierunki

Zupa krem z pomidorów - sposób wykonania
1

Pomidory obierz ze skórki, pokrój w kostkę. Na oliwie podsmaż pokrojoną drobno cebulę i czosnek. Następnie dodaj pomidory i bulion. Dopraw do smaku. Duś około 15 minut. Powstałą zupę zblenduj na gładki krem. Podawaj z kuleczkami mozzarelli i listkami świeżej bazylii.

Notes

Zupa krem z pomidorów