Zupa krem z suszonych pomidorów

zupa krem z suszonych pomidorów
porcja1 porcja
 5 ząbki czosnku
 90 g marchewki
 60 g serka Mascarpone
 45 g korzenia pietruszki
 400 g pomidorów krojonych bez skórki (w puszce)
 50 g pora
 30 g sera Feta
 100 g pomidorów suszonych z oliwy
 sól i pieprz do smaku
Zupa krem z suszonych pomidorów - sposób przygotowania
1

Pomidory suszone i pora pokroić, wrzucić do garnka, dodać sprasowany czosnek, dusić kilka minut na małym ogniu. Wlać pomidory z puszki i szklankę wody. Doprawić do smaku. Warzywa obrać i pokroić na małe kawałki. Gotować aż warzywa zmiękną. Dodać serek Mascarpone i wszystko zblendować na gładki krem. Fetę pokroić na kawałki. Wyłożyć na zupę przed podaniem.

zupa krem z suszonych pomidorów

Składniki

 5 ząbki czosnku
 90 g marchewki
 60 g serka Mascarpone
 45 g korzenia pietruszki
 400 g pomidorów krojonych bez skórki (w puszce)
 50 g pora
 30 g sera Feta
 100 g pomidorów suszonych z oliwy
 sól i pieprz do smaku

Kierunki

Zupa krem z suszonych pomidorów - sposób przygotowania
1

Pomidory suszone i pora pokroić, wrzucić do garnka, dodać sprasowany czosnek, dusić kilka minut na małym ogniu. Wlać pomidory z puszki i szklankę wody. Doprawić do smaku. Warzywa obrać i pokroić na małe kawałki. Gotować aż warzywa zmiękną. Dodać serek Mascarpone i wszystko zblendować na gładki krem. Fetę pokroić na kawałki. Wyłożyć na zupę przed podaniem.

zupa krem z suszonych pomidorów

Notes

Zupa krem z suszonych pomidorów