Zupa krem z suszonych pomidorów
5 ząbki czosnku
90 g marchewki
60 g serka Mascarpone
45 g korzenia pietruszki
400 g pomidorów krojonych bez skórki (w puszce)
50 g pora
30 g sera Feta
100 g pomidorów suszonych z oliwy
sól i pieprz do smaku
Zupa krem z suszonych pomidorów - sposób przygotowania
1
Pomidory suszone i pora pokroić, wrzucić do garnka, dodać sprasowany czosnek, dusić kilka minut na małym ogniu. Wlać pomidory z puszki i szklankę wody. Doprawić do smaku. Warzywa obrać i pokroić na małe kawałki. Gotować aż warzywa zmiękną. Dodać serek Mascarpone i wszystko zblendować na gładki krem. Fetę pokroić na kawałki. Wyłożyć na zupę przed podaniem.
Składniki
5 ząbki czosnku
90 g marchewki
60 g serka Mascarpone
45 g korzenia pietruszki
400 g pomidorów krojonych bez skórki (w puszce)
50 g pora
30 g sera Feta
100 g pomidorów suszonych z oliwy
sól i pieprz do smaku
Kierunki
Zupa krem z suszonych pomidorów - sposób przygotowania
1
Pomidory suszone i pora pokroić, wrzucić do garnka, dodać sprasowany czosnek, dusić kilka minut na małym ogniu. Wlać pomidory z puszki i szklankę wody. Doprawić do smaku. Warzywa obrać i pokroić na małe kawałki. Gotować aż warzywa zmiękną. Dodać serek Mascarpone i wszystko zblendować na gładki krem. Fetę pokroić na kawałki. Wyłożyć na zupę przed podaniem.