Zdrowy koktajl jagodowy

Zdrowy koktajl jagodowy
Yields-1 Servings
Zdrowy koktajl jagodowy - składniki
 50 g jagód
 50 g ananasa
 250 ml mleka spożywczego 2%
 10 g migdałów
 5 g wiórków kokosowych
 1 łyżeczka miodu
Zdrowy koktajl jagodowy - właściwości odżywcze
1

Owoce borówki wykorzystywane są głownie do celów spożywczych, ze względu na ich walory smakowe i odżywcze. Stanowią one bogate źródło antocyjanów, flawonoidów, garbników, kwasów organicznych, składników mineralnych oraz pektyn.

Stosowanie owoców borówki opóźnia procesy starzenia, zapobiega uszkodzeniom ścian naczyń krwionośnych i inicjowaniu procesu nowotworzenia. Świeże owoce borówki są stosowane w profilaktyce żywieniowej chorób układu sercowo-naczyniowego, nowotworowych, wieku podeszłego i neurodegeneracyjnych.

Wyciągi otrzymywane z owoców borówki posiadają właściwości lecznicze i uszczelniają ściany naczyń włosowatych, zwiększają wytrzymałość śródbłonka naczyń krwionośnych, zmniejszają krwawienie i polepszają ukrwienie w obrębie tęczówki oka, działają przeciwzapalnie, przeciwzakrzepowo, ułatwiają rozpuszczanie mikrozakrzepów i poprawiają ostrość widzenia.

Ingredients

Zdrowy koktajl jagodowy - składniki
 50 g jagód
 50 g ananasa
 250 ml mleka spożywczego 2%
 10 g migdałów
 5 g wiórków kokosowych
 1 łyżeczka miodu

Directions

Zdrowy koktajl jagodowy - właściwości odżywcze
1

Owoce borówki wykorzystywane są głownie do celów spożywczych, ze względu na ich walory smakowe i odżywcze. Stanowią one bogate źródło antocyjanów, flawonoidów, garbników, kwasów organicznych, składników mineralnych oraz pektyn.

Stosowanie owoców borówki opóźnia procesy starzenia, zapobiega uszkodzeniom ścian naczyń krwionośnych i inicjowaniu procesu nowotworzenia. Świeże owoce borówki są stosowane w profilaktyce żywieniowej chorób układu sercowo-naczyniowego, nowotworowych, wieku podeszłego i neurodegeneracyjnych.

Wyciągi otrzymywane z owoców borówki posiadają właściwości lecznicze i uszczelniają ściany naczyń włosowatych, zwiększają wytrzymałość śródbłonka naczyń krwionośnych, zmniejszają krwawienie i polepszają ukrwienie w obrębie tęczówki oka, działają przeciwzapalnie, przeciwzakrzepowo, ułatwiają rozpuszczanie mikrozakrzepów i poprawiają ostrość widzenia.

Zdrowy koktajl jagodowy