Zdrowe babeczki migdałowo – malinowe

AuthordietetykrenatakarasCategoryDifficultyBeginner
Babeczki migdałowo - malinowe
Yields12 Servings
Prep Time10 minsCook Time27 minsTotal Time37 mins
Babeczki migdałowo - malinowe - składniki:
 35 g mąki jaglanej
 190 g mąki pełnoziarnistej
 185 ml jogurtu naturalnego
 60 ml oliwy z oliwek
 3 jajka (lekko ubite)
 120 g musu ze startych jabłek
 1 łyżeczka cukru waniliowego
 200 g malin
 20 g płatków migdałowych
Sposób wykonania babeczek migdałowo - malinowych
1

Rozgrzewamy piekarnik do 170 stopni. Z podanego przepisu otrzymamy 12 malinowo - migdałowych babeczek. Formę na muffinki wykładamy papierowymi foremkami. Do dużej miski przesiewamy mąkę jaglaną i mąkę pełnoziarnistą. Na środku robimy wgłębienie. W osobnej misce ubijamy jogurt, oliwę, jajka, mus jabłkowy i cukier waniliowy. Dodajemy powstałą mieszaninę do mąki i łączymy razem wszystkie składniki na jednolitą masę. Delikatnie wsypujemy połowę oczyszczonych i osuszonych malin. Wykładamy ciasto do formy. Na wierzch wykładamy pozostałą część malin i posypujemy wiórkami migdałów.
Babeczki migdałowo - malinowe pieczemy przez 25 minut.

Jeśli spodobał Ci się przepis na babeczki migdałowo - malinowe, zapraszam także do wypróbowania przepisu na muffinki owsiane z żurawiną.
https://www.dietetykrenatakaras.pl/recipes/muffinki-owsiane-z-zurawina/

Ingredients

Babeczki migdałowo - malinowe - składniki:
 35 g mąki jaglanej
 190 g mąki pełnoziarnistej
 185 ml jogurtu naturalnego
 60 ml oliwy z oliwek
 3 jajka (lekko ubite)
 120 g musu ze startych jabłek
 1 łyżeczka cukru waniliowego
 200 g malin
 20 g płatków migdałowych

Directions

Sposób wykonania babeczek migdałowo - malinowych
1

Rozgrzewamy piekarnik do 170 stopni. Z podanego przepisu otrzymamy 12 malinowo - migdałowych babeczek. Formę na muffinki wykładamy papierowymi foremkami. Do dużej miski przesiewamy mąkę jaglaną i mąkę pełnoziarnistą. Na środku robimy wgłębienie. W osobnej misce ubijamy jogurt, oliwę, jajka, mus jabłkowy i cukier waniliowy. Dodajemy powstałą mieszaninę do mąki i łączymy razem wszystkie składniki na jednolitą masę. Delikatnie wsypujemy połowę oczyszczonych i osuszonych malin. Wykładamy ciasto do formy. Na wierzch wykładamy pozostałą część malin i posypujemy wiórkami migdałów.
Babeczki migdałowo - malinowe pieczemy przez 25 minut.

Jeśli spodobał Ci się przepis na babeczki migdałowo - malinowe, zapraszam także do wypróbowania przepisu na muffinki owsiane z żurawiną.
https://www.dietetykrenatakaras.pl/recipes/muffinki-owsiane-z-zurawina/

Zdrowe babeczki migdałowo – malinowe