
Rozgrzewamy piekarnik do 170 stopni. Z podanego przepisu otrzymamy 12 malinowo - migdałowych babeczek. Formę na muffinki wykładamy papierowymi foremkami. Do dużej miski przesiewamy mąkę jaglaną i mąkę pełnoziarnistą. Na środku robimy wgłębienie. W osobnej misce ubijamy jogurt, oliwę, jajka, mus jabłkowy i cukier waniliowy. Dodajemy powstałą mieszaninę do mąki i łączymy razem wszystkie składniki na jednolitą masę. Delikatnie wsypujemy połowę oczyszczonych i osuszonych malin. Wykładamy ciasto do formy. Na wierzch wykładamy pozostałą część malin i posypujemy wiórkami migdałów.
Babeczki migdałowo - malinowe pieczemy przez 25 minut.
Jeśli spodobał Ci się przepis na babeczki migdałowo - malinowe, zapraszam także do wypróbowania przepisu na muffinki owsiane z żurawiną.
https://www.dietetykrenatakaras.pl/recipes/muffinki-owsiane-z-zurawina/
Ingredients
Directions
Rozgrzewamy piekarnik do 170 stopni. Z podanego przepisu otrzymamy 12 malinowo - migdałowych babeczek. Formę na muffinki wykładamy papierowymi foremkami. Do dużej miski przesiewamy mąkę jaglaną i mąkę pełnoziarnistą. Na środku robimy wgłębienie. W osobnej misce ubijamy jogurt, oliwę, jajka, mus jabłkowy i cukier waniliowy. Dodajemy powstałą mieszaninę do mąki i łączymy razem wszystkie składniki na jednolitą masę. Delikatnie wsypujemy połowę oczyszczonych i osuszonych malin. Wykładamy ciasto do formy. Na wierzch wykładamy pozostałą część malin i posypujemy wiórkami migdałów.
Babeczki migdałowo - malinowe pieczemy przez 25 minut.
Jeśli spodobał Ci się przepis na babeczki migdałowo - malinowe, zapraszam także do wypróbowania przepisu na muffinki owsiane z żurawiną.
https://www.dietetykrenatakaras.pl/recipes/muffinki-owsiane-z-zurawina/