Brukselka w ziołach

AuthordietetykrenatakarasCategoryDifficultyBeginner
Brukselka
Yields4 Servings
Prep Time5 minsCook Time15 minsTotal Time20 mins
Brukselka w ziołach - składniki
 0,50 kg brukselki
 1 łyżka koperku
 1 łyżka mięty
 1 łyżka natki pietruszki
 1 cebula
 2 łyżki masła
 1 ząbek czosnku
 sól, pieprz do smaku
 3/4 łyżeczki cukru, 3/4 łyżeczki soli (do wody do gotowania)
Brukselka w ziołach - sposób przygotowania
1

Brukselkę obieramy, odrywamy twarde końcówki. Gotujemy około ¾ litra wody z solą i cukrem, wrzucamy do wrzątku brukselki. Gotujemy około 6 minut. Odcedzamy na sitku, przelewamy zimną wodą. Cebulę i czosnek obieramy, kroimy drobno i dusimy na małym ogniu, Brukselkę oprószamy solą i pieprzem i dokładamy do cebuli. Kiedy brukselka będzie gotowa posypujemy potrawę pokrojonymi ziołami.

Ingredients

Brukselka w ziołach - składniki
 0,50 kg brukselki
 1 łyżka koperku
 1 łyżka mięty
 1 łyżka natki pietruszki
 1 cebula
 2 łyżki masła
 1 ząbek czosnku
 sól, pieprz do smaku
 3/4 łyżeczki cukru, 3/4 łyżeczki soli (do wody do gotowania)

Directions

Brukselka w ziołach - sposób przygotowania
1

Brukselkę obieramy, odrywamy twarde końcówki. Gotujemy około ¾ litra wody z solą i cukrem, wrzucamy do wrzątku brukselki. Gotujemy około 6 minut. Odcedzamy na sitku, przelewamy zimną wodą. Cebulę i czosnek obieramy, kroimy drobno i dusimy na małym ogniu, Brukselkę oprószamy solą i pieprzem i dokładamy do cebuli. Kiedy brukselka będzie gotowa posypujemy potrawę pokrojonymi ziołami.

Brukselka w ziołach