
Brukselkę obieramy, odrywamy twarde końcówki. Gotujemy około ¾ litra wody z solą i cukrem, wrzucamy do wrzątku brukselki. Gotujemy około 6 minut. Odcedzamy na sitku, przelewamy zimną wodą. Cebulę i czosnek obieramy, kroimy drobno i dusimy na małym ogniu, Brukselkę oprószamy solą i pieprzem i dokładamy do cebuli. Kiedy brukselka będzie gotowa posypujemy potrawę pokrojonymi ziołami.
Ingredients
Directions
Brukselkę obieramy, odrywamy twarde końcówki. Gotujemy około ¾ litra wody z solą i cukrem, wrzucamy do wrzątku brukselki. Gotujemy około 6 minut. Odcedzamy na sitku, przelewamy zimną wodą. Cebulę i czosnek obieramy, kroimy drobno i dusimy na małym ogniu, Brukselkę oprószamy solą i pieprzem i dokładamy do cebuli. Kiedy brukselka będzie gotowa posypujemy potrawę pokrojonymi ziołami.