
Ziemniaki, marchewkę i selera myjemy, obieramy i kroimy na drobne kawałki. Wkładamy do garnka, zalewamy bulionem tak, żeby przykryć warzywa. Gotujemy około 25 minut. Pod koniec gotowania dodajemy liść pora. Na patelni na łyżce oliwy szklimy cebulę z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodajemy do wywaru. Wszystko miksujemy na gładki krem. Doprawiamy solą i pieprzem. POdajemy z grzankami razowymi.
Ingredients
Directions
Ziemniaki, marchewkę i selera myjemy, obieramy i kroimy na drobne kawałki. Wkładamy do garnka, zalewamy bulionem tak, żeby przykryć warzywa. Gotujemy około 25 minut. Pod koniec gotowania dodajemy liść pora. Na patelni na łyżce oliwy szklimy cebulę z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodajemy do wywaru. Wszystko miksujemy na gładki krem. Doprawiamy solą i pieprzem. POdajemy z grzankami razowymi.